Aquest blog s'ha traslladat a una adreça nova: blog.carlesbellver.com.

dimarts, 27 de novembre del 2007

ies4osx: Internet Explorer 5, 6 & 7 en Mac

ies4osxPodrà parèixer masoquisme o heretgia, però tenir a mà un Internet Explorer és quasi imprescindible si un vol dissenyar pàgines web que puguin ser vistes i llegides sense problemes en la majoria d'ordinadors (encara que vagi de baixada i que els percentatges variïn molt per països, Microsoft manté una quota per damunt del 80% en la majoria d'estadístiques de navegadors).

Doncs bé, si voleu comprovar com es veu alguna web en l'Explorer de Windows, ja és possible utilitzar-lo directament en Mac sense emulacions per mitjà d'ies4osx (programari basat en ies4linux).

ies4osx

Requisits:

  • Mac Intel
  • X11 (si esteu en Tiger; paquet opcional en el disc d'instal·lació del sistema)
  • Darwine (implementació lliure de l'API de Windows en Mac; es pot baixar a la pàgina de l'ies4osx)
  • Via Toni, genbeta, planetamac.

dilluns, 19 de novembre del 2007

Mac OS X en l'eeePC?

eeePC

Sembla que l'eeePC d'ASUS, l'alternativa comercial al portàtil per a infants de països pobres (vg. laptop.org) podria executar fins i tot el Mac OS X 10.5:

Load OSX 10.5 Leopard on the eeePC

Però ja adverteixen els autors d'aquest trucatge que el Leopard anava una mica lent i que han preferit treure'l i instal·lar-hi un Tiger 10.4. Els models existents de l'eeePC tenen 512 MB de RAM i 4 GB d'espai d'emmagatzemament. Pesen menys d'un quilo, costen menys de 400$ i funcionen amb Linux. Ací encara no es poden comprar. Abans de final d'any s'espera que hi hagi models més potents (1GB/8GB) i també més econòmics (256MB/2GB).

divendres, 16 de novembre del 2007

Sorpresa: Safari 3 també en Tiger

L'última actualització del Mac OS X 10.4 (10.4.11, ahir) inclou el Safari 3 que va amb el Leopard. A banda dels canvis més evidents en la interfície (pestanyes desplaçables, cerca de text dins de les pàgines etc.) hi ha un munt de novetats de fons, explicades extensament en el bloc del WebKit:

Ten New Things in WebKit 3

Algunes són millores de rendiment: velocitat d'execució del Javascript, temps de càrrega de pàgines, ús de memòria... Però sobretot ens hi trobem més i més estàndards, tecnologies, formats: SVG, XPath, XSLTProcessor, DOMParser, XMLSerializer... (Un enyora, breument, aquell temps en què per a entendre què diantre era el Web només calia desentranyar tres acrònims: URL, HTTP i HTML, no n'hi havia més.)

Un dels efectes més immediats de tot açò serà l'augment de compatibilitat amb les aplicacions web que impliquen edició de text enriquit (RTE) com ara Google Docs, GMail, Blogger, etc.

dijous, 8 de novembre del 2007

Back to My Mac via iChat sense .Mac

El títol és un galimaties, però té sentit. Una de les novetats que ofereix el Leopard és la connexió fàcil amb altres macs teus (el de casa, el de la feina), però a través de .mac (servei de pagament d'Apple). I una altra novetat és la compartició de pantalla en iChat. Doncs aquest article explica com "agafar" la pantalla del teu mac remot via iChat i operar-lo a distància:

Back to My Mac through iChat (del bloc All Forces).

Bàsicament es tracta d'autoritzar en iChat la connexió automàtica d'un usuari, retocar cert Applescript i mantenir el mac sempre despert.

dimecres, 7 de novembre del 2007

Mac2Sell: cotitzacions de macs vells

Si estàveu pensant a comprar o vendre un mac vell, Mac2Sell us pot orientar pel que fa al preu. És un servei gratuït de MacPlus ("site francophone de référence pour l'actualité du Mac et de l'iPod") que us proporciona una estimació de qualsevol model G3 o posterior, basada en les característiques de l'equip (processador, RAM, disc...) i en dades del mercat de segona mà en una vintena llarga de països.

dilluns, 5 de novembre del 2007

Scrivener 1.10: de la primera idea al primer esborrany

ScrivenerNova versió de Scrivener, el programari perfecte per a escriure un text llarg i complex: una novel·la, un treball d'investigació, etc. A banda de facilitar l'escriptura amb una interfície d'edició senzilla i directa, també permet manejar l'estructura del text i els materials de suport. "From first idea to first draft". No és un processador de text orientat al disseny de pàgina, sinó a la creació de l'obra: anotacions, esquemes, arxivament de versions... Després, es pot exportar l'obra en RTF per polir-ne el formatatge en OpenOffice.

Per a textos breus (relats, cartes, articles) segurament Scrivener resultaria excessiu. En aquests casos serà més còmode un processador tradicional, per al meu gust com més simple millor. Nisus Writer Express, potser, o Bean.

En la pàgina d'enllaços del web de Scrivener hi ha un catàleg de programes similars adreçats a escriptors, per a Mac i per a Windows.

Etiquetes