Aquest blog s'ha traslladat a una adreça nova: blog.carlesbellver.com.

dilluns, 5 de novembre del 2007

Scrivener 1.10: de la primera idea al primer esborrany

ScrivenerNova versió de Scrivener, el programari perfecte per a escriure un text llarg i complex: una novel·la, un treball d'investigació, etc. A banda de facilitar l'escriptura amb una interfície d'edició senzilla i directa, també permet manejar l'estructura del text i els materials de suport. "From first idea to first draft". No és un processador de text orientat al disseny de pàgina, sinó a la creació de l'obra: anotacions, esquemes, arxivament de versions... Després, es pot exportar l'obra en RTF per polir-ne el formatatge en OpenOffice.

Per a textos breus (relats, cartes, articles) segurament Scrivener resultaria excessiu. En aquests casos serà més còmode un processador tradicional, per al meu gust com més simple millor. Nisus Writer Express, potser, o Bean.

En la pàgina d'enllaços del web de Scrivener hi ha un catàleg de programes similars adreçats a escriptors, per a Mac i per a Windows.

1 comments:

Jordi F.C. ha dit...

Té bona pinta. Jo fa temps que faig servir l'Ulysses (citat a la pàgina d'enllaços) i em va molt bé: t'oblides del format i d'altres "accesoris" per centrar-te en el text i finalment l'exportes a .odt quan vols donar-li l'acabat i imprimir-lo.

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Etiquetes