Aquest blog s'ha traslladat a una adreça nova: blog.carlesbellver.com.

divendres, 2 d’octubre del 2009

Reduir la mida d'un PDF amb Preview

L'aplicació Preview (Vista Previa) del Mac OS X permet desar els document PDF aplicant-los, entre altres filtres interessants, un que redueix la mida del fitxer resultant. Tanmateix, la qualitat de les imatges baixa tant que de vegades ni tan sols es veuen prou bé en pantalla.

L'alternativa són una sèrie de filtres addicionals que he trobat en un discussió als fòrums d'Apple: Reduce PDF file size : free Acrobat replacement for Leopard. El fitxer dels filtres es troba ací:

http://idisk.mac.com/jcolas-Public

Només cal baixar el fitxer, descomprimir-los i desar la carpeta Filters al directori Library del vostre compte d'usuari. A partir d'aquest moment Preview tindrà disponibles nous filtres de reducció de mida amb una gamma d'opcions des de 75 fins a 600 dpi. N'he provat un parell en Snow Leopard i funcionen perfectament. Un PDF de 6 MB s'ha quedat en 627 KB i encara es veu fantàstic :-)

(D'altra banda, els paràmetres de tots aquests filtres del Preview es poden editar mitjançant la ColorSync Utility de la carpeta d'Utilitats.)

0 comments:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Etiquetes