Aquest blog s'ha traslladat a una adreça nova: blog.carlesbellver.com.

dissabte, 22 de desembre del 2007

Dates en català en l'iPod touch. I en l'iPhone?


Actualització 24 de desembre: confirmat que funciona també amb l'iPhone. Vegeu els comentaris d'aquest apunt i de la notícia original en el bloc Iphone en català. En Siirlabs hi ha una nova versió de l'iCatalanizer que defineix correctament la variable AppleLocale :-)

Un dels pocs detallets pendents en la recent catalanització de l'iPhone diuen que són les dates, que continuen visualitzant-se en castellà. En canvi en l'iPod touch, encara que no li apliquis aquest pedaç per traduir la interfície, les dates sí que ixen en català, sempre que l'hagis sincronitzat amb un mac que tingui el català com a primer idioma en les preferències del sistema (vegeu la guia visual de Softcatalà).

Regirant una mica el sistema de fitxers del Touch (i Google) he descobert que el format de les dates és controlat per la variable AppleLocale en el fitxer /private/var/root/Library/Preferences/.GlobalPreferences.plist. Si hi poses com a valor 'ca_ES' (sense les cometes), les dates ixen en català independentment de l'idioma de la interfície. Jo tinc la interfície en anglès, però el calendari em diu 'dissabte' :-)

Algú que tingui un iPhone obert i les habilitats necessàries, podria provar a editar el fitxer .GlobalPreferences.plist i veure si aquest truquet també hi funciona? Fixeu-vos bé si us plau que el nom comença per un punt i per tant es tracta d'un fitxer en principi invisible. Per a editar-lo, es pot transferir a un mac i obrir-lo amb el Property List Editor (part de les eines de desenvolupament XCode?).

Ja direu si us funciona o no... Potser el sistema de l'iPhone no inclou tants locales (fitxers de definició de dates i formats per a cada idioma) com el Touch, que es ven arreu del món. En aquest cas, sí el català no hi és, les dates probablement es visualitzaran en anglès, encara que tota la resta de la interfície hauria de continuar en català. I sempre podeu tornar a posar 'es_ES' en la variable AppleLocale per tornar a la situació anterior.

5 comments:

Anònim ha dit...

Hola Carles!

Molt bona feina i una gran notícia! Em posaré aquesta nit amb l'Iphone i ja us diré alguna cosa...

seattle ha dit...

M'ha funcionat ...diumenge

Mil gràcies.

Iphone 1.1.1

espitgn ha dit...

Hola a tots i totes!

Ja us puc confirmar que l'Iphone també tradueix les dates al català! :) :)

Passo ara mateix els canvis a MrSiir (autor del icatalanizer) i tindrem d'aquí a poc (espero!!) la nova versió del programa més afinada i totalment en català!

Gràcies de nou Carles pel teu post... m'ha acabat d'obrir els ulls!

Pepe317 ha dit...

Hola,
Tinc un iTouch mig catalanitzat i només em falta les dates en català.

Una pregunta: com puc editar correctament l'arxiu .GlobalPreferences.plist des de Windows ?

He probat de diverses maneres (wordpad, des de consola, des d'ubuntu, etc), crec que he canviat lúnic es_ES que localitzo per ca_ES, però els dies de la setmana em continuen sortin en castellà.

Gràcies i salutacions!

Pepe317

Anònim ha dit...

iCatalanizer 0.3 ja disponible, amb les dates en català de forma automàtica!

Descàrrega: http://siirlabs.es

Més info: http://apple.bloks.cat/

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Etiquetes