Aquest blog s'ha traslladat a una adreça nova: blog.carlesbellver.com.

dissabte, 1 de setembre del 2007

Mida de pàgina personalitzada

A més d'oferir les mides de pàgina estàndard (A4, A5, etc.) i altres específiques del controlador d'impressora (p. ex. paper fotogràfic), el quadre de diàleg de configuració de pàgina del Mac OS X permet crear i desar mides de pàgina personalitzades, accessibles per a qualsevol aplicació... sempre que no us passi com a mi: no he pogut posar nombres decimals en les dimensions horitzontal i vertical :-(

Els nombres que introdueixo s'arrodoneixen quan passo a un altre camp, i he comprovat que no es tracta només d'un problema de visualització. Tanmateix, les mides de pàgina estàndard sí que apareixen amb decimals. No sé si hi ha una solució més fàcil, però de moment m'ha servit aquesta: editar amb el Property List Editor (disponible en les Xcode Tools del disc d'instal·lació del sistema) el fitxer on es desen aquestes definicions de pàgina personalitzades. Heus ací el camí del fitxer:

~/Library/Preferences/com.apple.print.custompapers.plist

És a dir, dins de la carpeta Library/Preferences del directori de l'usuari. Després d'haver creat una definició amb les dimensions arrodonides, només caldrà editar les propietats 'width' i 'height', en punts d'impressora a 72 DPI. És a dir, una polzada són 72 punts i un centímetre 28,346457 punts (una polzada són 2,54 mil·límetres). Per a una mida de pàgina de 15 x 22,5 cm tindríem doncs:

witdh = 425,196850 (15 * 28,346457)
height = 637,795276 (22,5 * 28,346457)

Et voilà!

0 comments:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Etiquetes