Aquest blog s'ha traslladat a una adreça nova: blog.carlesbellver.com.

dijous, 23 de juliol de 2009

Charles Beauvoir prova Tumblr (i blasma Twitter)

Pareix que uns dies abans de la seva conversa amb Iussuf Almamlaka, en Charles Beauvoir ja planejava una mena de fugida cap a Tumblr. Vegeu doncs el microblog nou de trinca de Beauvoir: TLM (Tristero Lost Mail).

En un dels primers apunts, del 9 de juliol passat, feia constar les "Coses que trobava a faltar en Twitter":

Salts de línia
Imatges
Espai (140 caràcters de vegades són molt pocs caràcters)

És un fet que els usuaris tendeixen a apropiar-se dels serveis d'Internet i els utilitzen per als seus propòsits particulars, independentment de les funcions que es plantegessin els seus desenvolupadors. Twitter es va crear perquè la gent conti el que fa. "What are you doing?", et demana. I se li va posar un límit artificial de 140 caràcters, copiat del SMS, que pareixia suficient.

Però hi ha gent que li troba altres utilitats, per exemple compartir enllaços, o fins i tot imatges. Llavors, si els enllaços no caben, cal empescar-se aquest invent del dimoni que són els acurtadors d'urls, que fan que no sàpigues on va l'enllaç, o que no puguis seguir-lo si falla la passarel·la. O algú vol explicar-se més extensament i encadena un seguit de missatges curts :-p

Realment, si sols necessitar més de 140 caràcters o t'has cansat d'exercitar permanentment la teva capacitat de síntesi, o t'agrada enviar enllaços o imatges, Tumblr pareix una eina molt més adequada que Twitter.

0 comments:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Etiquetes