Aquest blog s'ha traslladat a una adreça nova: blog.carlesbellver.com.

dimarts, 14 d’octubre de 2008

OpenOffice.org 3.0: aclaparat per l'èxit

ooo3.jpgL'OpenOffice.org 3.0 s'anunciava ahir (amb versió Mac completa) i al cap d'una estona queia el servidor sota l'allau de peticions: centenars de milers en qüestió de minuts.

Oh, by popular, we mean it: figure hundreds of thousands of users, mostly Windows users, but also Mac OS X and Linux and Solaris users, all trying to download it all at once.....

A hores d'ara els webs d'OpenOffice.org han estat reemplaçats temporalment per una sola pàgina de text amb enllaços que permeten baixar els paquets d'instal·lació i res més. La versió en català, en tot cas, pareix que trigarà encara un temps a estar disponible. Vegeu la informació que en dóna Vilaweb: Surt la versió 3.0 del paquet de programes OpenOffice.org.

A propòsit d'això que diu Vilaweb, no és exacte que aquesta sigui la primera versió d'OpenOffice "nativa" per a Mac. Que una aplicació és nativa vol dir que ha estat desenvolupada per a un processador o sistema específic, i les versions anteriors ja n'eren. Però la 3.0 sí que és la primera versió oficial que té la interfície estàndard de Mac (Aqua) i que està perfectament integrada amb el sistema operatiu, per exemple pel que fa a tipus de lletra, gestió de la impressió, correcció ortogràfica, etc. Per això la nota d'OpenOffice.org parla d'una "full Mac OS X application", "for the first time" :-)

0 comments:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Etiquetes